16 Temmuz 2011 Cumartesi

Minik Kaşif Büyüyor...

Ne kadar uzun zaman olmuş yazmayalı. Ne çok şey oldu aslında!  
Özlemişim; yazarken klavyeden çıkan o ahenkli sesi, tabii bi de yazmayı... Bu kadar özleyebileceğim aklıma gelmezdi ama özlemişim hem de çok... (okuyan da kalemimi kuvvetli sanacak, pehh nerdeeeee)

Kısa kısa haberler:

Elif Alya 29 Mayıs'tan beri emekliyor. Hatta bu aralar emeklemede master yapıyor! Hızına hız katıyor. Önceden koltuklarda sıralayıp gitmek çok hoşuna gidiyordu ama şimdi hiç vakit kaybetmeden poposunu bi o yana bi bu yana hızlı bi şekilde sallaya sallaya gitmeyi tercih ediyor=) Her hali görülmeye değer ama emeklerken, pıttırı pıttırı ilerlerken o kadar sevimli oluyor ki işte bu görüntü paha piçilemez!

Bugün de bir ilk olarak kanepeye tırmandı! Ardından evde ne işe yaradığını bilmediğim tamamen gereksiz bir eşya olan orta sehpaya tırmandı! Para verseler şimdi almayacağım bir eşya! Burdan duyrulur evini yenileyenler, evlenen yeni çiftler ne olur gereksiz eşya almaktan kaçının! Vitrinmiş, sehpaymış çok gereksiz, boşuna eşyaya hizmet etmeyin der konuya dönerim=) Anlaşıldığı üzere popomu yere koymam zordu artık imkansız hale geldi!

Minik kaşif demek de hiç de haksız değilim. O kadar meraklı ki artık uyumak yerine evin dört bir yanını gezmeyi, karıştırmayı tercih ediyor. Mesela bugün odasındaki çekmecelere parmaklarını sıkıştırdı. İçinde ne var ne yok görecek hanımefendi! Eh çektiği çekmeceyi bi yandan da düşmemek için kendine destek olarak kullanınca parmaklarını sıkıştırmamak mucize olurdu! Çekmeceden de o çorapları alıp "atti" diye gülerek atması, off izlerken bile çok zevkli kim bilir minik kaşif için ne anlamlar ifade ediyordur! Anlayacağınız her odada bir aksiyon olunca gündüz uykularını ikiden bire düşürdük. Yoksa iki kere uyursa kim keşfe çıkacak evde, parkta!

Oy bir de bir çenebaz ki sormayın gitsin=) "Baba, anne, anni, memme, meme, dedde, dede, atti(at ya da attım demek), aaadi(hadi)" şimdilik bunlar anlamlıları bir de anlamsız olan ama yan yana gelince bazen çok anlamlı olan söylevleri var=) kime çekmiş bilmem...

Çok şükür sağlığımız, sıhhatimiz, keyfimiz yerinde ailecek. Ah nasıl unuturum dişlerimiz uzun bi duraklama döneminden yani 2-3 ay gibi bir süreden sonra mantar gibi üremeye başladı. 8 dişi var artık Elif Alya'nın. Bunlardan 2'si gayet kocaman olup, 3.cüsü de yarı kocaman 4.cüsü ise küçük diğerleri de yeni patlamış olarak dört üsste, dört altta sekiz dişimiz var=) Diş çıkarma dönemmizde pek sıkıntı olmadı ateş, huysuzluk gibi ama şu korkulu azılarda bakalım başımıza neler gelecek? Diş perisine bi güzellik yapsak da bize torpil mi geçse=)

Sevgiyle...