17 Ocak 2011 Pazartesi

Bir Çırpıda Anlatsam Neler Olduğunu

Yazacak anlatacak o kadar çok şey var ki aslında! Düşün hastalıklar yakamızdan da hayat seyrinde devam etsin yine...
Nasıldı o söz ya, "Life is what happens when you're busy making other plans. " Yani; ''Hayat siz planlar yaparken başınıza gelenlerdir.'' John Lennon
Çok ama çok doğru...Neler düşünüp, planlıyorken neler geldi başımıza... Zor günler geçirdik, hiç hesapta olmayan, aklımızın ucundan bile geçmeyen! Elif Alya hastalanacak, üstüne hastanede yatacak. Düşüncesi bile kötü iken, biz bu günleri geçirdik Umarım bir daha yaşanmaz.


29 Aralık 2010 Çarşamba: İstanbul Sabiha Gökçen'den 18:25 Pegasus Defne Uçağı ile Malatya'ya uçtuk. Kızım uçakta çok usluydu. Hiç ağlamadı.Daha önceden seyahatlerde karşılaştığım bebekler ağladığında içimden geçirdiklerimi anımsadım da utandım kendimdem:( Muhtemelen bizi görünce içinden bu tarz düşünceler geçirenler olmuştur. Kızım da onlara inat oldukça sakindi:))
Basınçtan etkilenmesin diye kalkışta ve inişte emzirdim. Uçuş esnasında daha önce bin takla atarak verdiğim emziği emdi... Benim de ağzım bir karış açık kaldı!!!
10.000 m'de kızım altını pisletti ama nasıl bir pisletmek bu!!! Bütün kıyafetleri değişti. Dışarıda alt değiştirmeyi sevmeyen ben baştan aşağıya kızımın üstünü değiştirdim. Bu duruma alışmaya başlasam iyi olacak.


31 Aralık 2010 Cuma   : Babannemizin misafirleri geldi. Kalabalıktık. Yeni yıla kızımı emzirirken girdik. Umarım bütün bir yıl emer kızım. 2012'ye de mi böyle girsek ne yapsak...


2 Ocak 2020 Pazar      : Babamız bizi Malatya'da bırakıp Çorlu'ya evimize döndü.




Diğer günler kızımızı görmeye gelenlerle ev dolup taştı desem abartmış olmam:))


8 Ocak 2010 Cumartesi: Elif Alya hem gündüz hem de gece tıkandı. Boğulacak gibi oldu.


9 Ocak 2010 Pazar       : Sabah 09:45'de Malatya'dan THY Muğla Uçağı ile İstanbul'a dönüş. Babannemiz yolda bize eşlik etti. Kızım uçakta bir güzel uyudu.


Babamız bizi havaalanına karşılamaya gelmişti. O kadar özlemiş ki kızını, bir an önce ona doyasıya sarılmak istedi:))
Otobüsle Çorlu'ya dönerken kızım çok ama çok rahatsız oldu. Üstüne altını da kirletince, huzursuzluğu iyice arttı. Sevmiyorum olmadık yerlerde bezini değiştirmeyi. Acaba sevmediğim için mi hep başıma geliyor???


Evim evim güzel evim. Neresi olursa olsun insanın evi gibi yok....


O gece tıkanması devam edince acile gittik. Çorlu'da yeni açılan bir hastaneye. Acildeki doktor, balgam olduğunu ve balgam sökücü şurup kullanmamızı söyledi. Yarın da çocuk doktoruna getirin dedi. O gece şurubu aldık ama içirebilene aşk olsun. Ne zormuş sadece emen bir çocuğa şurup içirmek! Tam bir kabustu!!!


10 Ocak 2011 Pazartesi : Ertesi gün öksürük, balgam artınca soluğu doktorda aldık. Kuzum bronşit olmuş. Çok şükür ki sadece boğazında, ciğerlere inmediği için sadece şurup kullanmamızı önerdi.


11 Ocak 2011 Salı        : Aman Allah'ım gece boyunca 50 dk da bi uyandı. kesintisiz bir saat bile uyuyamadı kuzum. İyileşmek şöyle dursun hırıltısı ve öksürüğü artmaya başladı. Sessizleşti, neşesi yok oldu:(
Doktor amcamız, balgamın ciğerlere indiğini ve hastanede tedavi edilmesi gerektiğini söylediğinde başımdan vurulmuşa döndüm! Karar bize aitti. Ama başka bir alternatifimiz de yoktu.  


Hastaneye yatış işlemleri yapıldı. Kızıma hemen serum takıldı. Maske ile ventolin ve pulmicort verildi.


12 Ocak 2010 Çarşamba: Çok şükür hastaneden çıkıyoruz! Evde de maske ile ventolin ve pulmicort vermek şartı ile tabii. 2 gün sonra kontrol için tekrar gelmek üzere 16:00'da hastaneden ayrılıyoruz.


13 Ocak 2010 Perşembe : Sabahtan keyfi olmasa da öğleden sonra eski neşesi yerine geldi. Öksürüğü de hafifledi. Sanırım iyileşiyor!!!
Babannemiz ve ben hasta olmak için sanki birbirimizle yarışa girmişiz gibi bir ben hapşuruyorum bir o öksürüyor.


14 Ocak 2010 Cuma     : Evet iyileştiğini doktor amcamız da teyit edince bize de sevinmek düştü. Ama çok dikkate etmeliymişiz. Hele ki ailelerde kronik astım hastası (babannemiz ve abimin oğlu) yakalanma olasılığımızın daha yüksek olduğunu öğrendik. Kalabalık ortamlardan ve hasta kişilerden uzak duruyoruz!!!
Ben de KBB'ye randevu aldım. Boğaz enfeksiyonu. Bir kaç ilaç verdi. 5 gün kullanıcam. umarım daha kısa sürede atlatırım.


Hafta sonu da babannemizin astım krizleri oldu. Çok şükür ki şimdi iyi. Çorlu'nun kirli havası, grip, e bir de üzüntü annemi oldukça yıprattı.


Kızım çok ama çok erken tanıştı hastalıkla, serumla, maske ile. Umarım uzun bir süre uzak durur bizden tüm virüsler, hastalıklar!!!


Eee ne de olsa her şeyin başı sağlık...

6 yorum:

  1. büyük geçmişler oldun şükür geçmiş de.. Darısı bizim başımıza.. oğlumda da alerjik astım var ve doktorumuz uyardı bizi bronşit salgını aman dikkat diye.. hakkaten yakalandı ve nebüller başladı direkt.. inşallah tez zamanda sıkıntısız atlatırız.. sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederiz Deli Anne, çok şükür geçti. Umarım siz de atlatırsınız bir an önce. Acil şifalar, sağlık diliyoruz sizin için tüm kalbimizle...

    YanıtlaSil
  3. cok cok gecmiş olsun canımm cok uzuldum okuyunca.. cunku aynı seylerı bızde yasadık yaklasık zamanlarda.. hastanede yattık bızde ve cok zooorrr.. damara aramaları bulamamaları cıldırmala noktaları kusmalar balgamlar... cok zordu... allahım onlar hastalanmasın bız hastalanalım yaaa

    YanıtlaSil
  4. Sorma Şeymacım ya hastalıklar es geçsin mümkünse bizi. Çok şükür ki siz de biz de atlatmışız, darısı tüm şifa bekleyen hastaların başına... Zeynep'i öpüyorum bi daha hiç ama hiç hastalanmamaları için de dua ediyorum:))

    YanıtlaSil
  5. Çok geçmiş olsun ah keşke onlar hiç hastalanmasalar:(Bizde sürekli nebul kullanıyoruz çok dikkat etmek gerekiyor.Şükür siz atlatmışsınız Allah bir daha yaşatmasın.

    YanıtlaSil
  6. Tşekkür ederim İkiz Annesi, keşke dediğin gibi onlar hiç hastalanmasalar:( size de acil şifalar dilerim:((
    biz de evde bir tane nebulizatör cihazı bulundurmaya başladık, alerjik bir bünyesi var kızımın.
    Ssğlıcakla ve sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil