26 Ocak 2013 Cumartesi

Evdeki Kum Havuzu

Kum havuzu dediğime bakmayın olsa olsa kum kabı, leğeni olabilir ancak. Keşke bir havuzu doldurabilsek:) Ama o havuzun içinde çocuğumu kaybedebilirim. Kum havuzu parkların olsun bize küçük kaplardaki de yeter:)
Fotoğraf makinam bozuk yaklaşık 2 aydır. Fotoğrafını çekemediğim aktivitelerimizin sayısı artıyor. Telefonla çekmeyi de unutuyorum nedense. Fotoğraflayabildiğim kum havuzu blog aleminin nam-ı diğer moon sand'i oyun hamuru ile sizi baş başa bırakıyorum... 


Daha sonra hızını alamayan kaşif; plaj kovasını ve onun saz arkadaşlarını da olaya dahil etti:) kale yapmaya niyetlense de az miktardaki kum ile yapamayacağını deneme yanılma yöntemi ile anlamış oldu.
Gelelim moon sand, oyun hamuru ya da bizim sanal kuma. Ben tabii ki yine Tarçınlı Kurabiye'den görerek yaptım. İlk yaptığımız zaman neredeyse her gün oynuyordu. Son zamanlarda haftada 2-3 gün oynuyor ama daha uzun vakit geçiriyor. Özlüyor olsa gerek, yoksa bizim kaşif nerdeeeee bir saate yakın bir şeylerle ilgilenecek:)


Moon sand, yapay kum tarifi:
*5 fincan normal un
*1 fincan bebe yağı (ben zeytin yağı kullandım)


Her çocuk bundan keyif alır. Eh bizim kaşif gibi olayı abartır kum yağdırmaya kalkarsa dağılıyor ortalığa normal olarak.Buna da birazcık gözlerinizi kapatın ki ne siz ne de çocuğunuz gerilsin.

4 yorum:

  1. çok keyifli görünüyor. ilk fırsatta deneyeceğim. ne güzel eğlenmiş küçük kaşif :)))

    YanıtlaSil
  2. :)) aynen canım ben'de görmezden geliyorum bizim bir de baba oğul giriyorlar oyuna, sen geril onlar eğlensin olmuyor valla , bi makinaya bakıyor bittiğinde napalım kirletmek de güzeldir :))

    YanıtlaSil
  3. Deniz ve Barış'ın Annesi;gerçekten çok eğlenceli. Kesinlikle denemelisiniz.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Ne güzel demişsin Etkaca; temizlemesi dediğin gibi sadece bi makinaya bakıyor. Mutlu çocuk mutlu anne.Yeter ki mutlu olsunlar. Aktivite konusunda da oğlunuzla size gıpta etmemek mümkün değil,emekleriniz daim olsun:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil