28 Şubat 2011 Pazartesi

Parmak Kuklalarımız

Nihayet parmak kuklalarımızı yapabildim:) Aslında yapalı 1-2 hafta oluyor ama bir arkadaşıma da hediye olarak göndermek isteyince burda yazmak istemedim.




Kendimce, tabi biraz da kopya çekerek tavuk, tavşan ve maymun yapmaya çalıştım ama maymun pek maymuna benzemedi:(
Sırada penguen ve fil var. Bakalım onlar benzeyecek mi?

20 Şubat 2011 Pazar

Yarı Yaşında

Koskoca 6 ayı geride bıraktık. Elif Alya artık yarı yaşında:)

Elif Alya çok huzurlu bir bebek. Kendi kendini sakinleştirebiliyor, elleri ve ayakları ile oyunlar oynuyor epeyce bir zaman geçiriyor. Güler yüzlü! Tanıdık tanımadık herkese gülüyor. Ama en çok bana. Kızım biraz anneci, sanırım bi kaç ay sonra bu günleri arayacağım:( Genelde kızlar babacı olurlar, şimdilik bu günlerin tadını çıkarıyorum. İki dişimiz var. O kadar sevimli duruyorlar ki, ama şimdiden canımı acıtmaya başladı. üstten de geldiği zaman yandık ki ne yandık:)
Çok içten gülüyor, kahkahaları hele beni benden alıyor, şükürler olsun mutlu ve huzurlu.
Sağa ve sola dönüyoruz sırt üstünde iken ama öyle seri halde arka arkaya dönmüyor henüz, destekli oturuyor. Hatta dün ve bugün desteksiz de 1- 2 dk kadar oturdu.
Uyku saatimizi erkene çekme çalışmaları dişten ve aşıdan dolayı biraz sekteye uğradı.
Ek gıdaya başladık. Meyve ve yoğurt. Su da vermeye başladım. Kaşığı pek bi sevdi. Kaşığı görünce çığlıklar atıyor, zorlamıyorum. Yoğurdu  meyvelere göre daha çok sevdi yalnız.


Daha nice aylara, yaşlara sağlıcakla inşaAllah...

17 Şubat 2011 Perşembe

İlla ki Yapılacaklar:))

Aylin Annemiz sobelemiş beni de sağ olsun. Sayesinde ilk sobemiz:)) oldu. Konuda güzel! Düşünürken bile içim açıldı benim. O kadar çok şey var ki aslında yapmak istediğim...
Şimdi bakalım neler dökülecek:


Eğitim-Kişisel Gelişim:
1) Kesinlikle hangi yıl olursa olsun, yüksek lisans yapmak istiyorum. İnsan Kaynakları hayalim.
2) Çocuk gelişimi kursuna katılıcam ve bir gün ben de bir kreş açmak istiyorum. Kar amacı öğrencilerinin gelişiminden ve mutluluğundan önde olmayan bir kreş ama:)
3) İngilizceyi daha akıcı konuşmam lazım, bu ne demek daha çok pratik:) Yeni bir, bir değil bir kaç dil daha öğrenicem; İspanyolca, İtalyanca ah bi de Almanca öğrenmem lazım! Ah bi hayalim de BsH'da çalışmak Almanca olmadan olmaz demi:) 
4) Blog dünyasında daha yeniyim, tasarımı, şablonu, sayfası falan bir sürü incik boncuk var öğrenmem gereken, illa ki öğreneceğim.

Gezelim & Görelim:
1) Türkiye'nin her ilini görmeden ölmek istemem. Öncelik, Eskişehir'in. Kızımın görmesi lazım, annesi ile babasının birbirlerine aşık olduğu, evlendiği yaşadığı şehri. Ordan da Konya. Ardında da istikamet kuzeye doğru, Karadeniz:)
2) İlk önce Prag, İtalya olmak üzere; Orta Avrupa ve Akdeniz Ülkelerine gitmek! Yaz tatilinde buralarda bi otele gitmek yerine bu ülkelere gitmeyi planlıyoruz.

El-Ev İşleri&Hobi:
1) Dikiş makinası almak! Tabii bi de dikiş dikmeyi öğrenmek gerek:) Kızıma ve kendime kıyafet dikmeyi o kadar çok arzuluyorum ki!
2) Evde yapılabilen her şeyi kendim yapacağım, yoğurttan, ekmeğe, peynirden, tarhanaya:)
3) Keman çalmayı öğrenmek. Üniversitede iken bi kaç tane cd almıştım nasıl çalınacağı ile ilgili göya böylelikle başlayacaktım ama bi türlü kısmet olmadı ama kesin öğrenicem, o cdleri boşuna mı aldım ben!
4) IMDb'ye göre en iyi 100 Filmi izlemek. Eşimin öğrenciliğinden bu yana oluşturduğu film arşivinin en azından yarısını izlemek!
5) Tasavvufla daha çok haşır neşir olmak. Mesnevi'yi bir an önce okumak!
6) İtalyan, Akdeniz ve Meksika Mutfağından bolca çeşit yemek yapabilmek.

Aile:
1) Bir çocuk daha, kardeşi olmalı insanın:) Aslında bi kez daha o duyguları yaşamak için, duyan da yıllar önce doğum yaptım sanır:) ama şimdiden özledim ben o muhteşem 40 haftayı, doğumu, ilk günleri, ayları.
2) Yaşlandığımızda eşimle hala el ele tutuşarak yürüyüceğiz:)
3) Elif Alya'ya kitap okuma alışkanlığını öyle ya da böyle aşılayacağım! Lamı cimi yok:)
4) Elif Alya, desteğe ihtiyacı olduğunda hep yanında olacağı-m-ız. Kendi hayallerimi, arzularımı O'nun hayatında uygulamaya çalışmayacağım. Hayat O'nun, bizler sadece rehberiz, ona bildiğim her şeyi öğreteceğim ama bu yolda beraber öğreneceğimiz çok şey var. İşte Elif Alya büyürken bunları hiç ama hiç aklımdan çıkarmayacağım...

Sağlık:
1) İlla ki bi check-up yaptırıcam.
2) Spor yapıcam ve hamileliğimden bana hatıra kalan kiloları vericem, 60 kilonun altına inecek kilom.
3) Hamileliğimle beraber değişen beslenme şeklimize tam gaz devam. Hatta market alış verişini çok ama çok aza indirip, her şeyi kendim yapıcam. Bi de bahçem olsa köydeki gibi! Olur mu, bakarsın olur:)

14 Şubat'da ilk dişimiz geldi bugün de ikincisi. 2 gündür, dişlerden dolayı huzursuzluğu var. Talaklarda bekledi bi kaç gündür yazı. İlk aklıma gelenler bunlar oldu ama ben bunu çok sevdim muhtemelen ayda yılda aklıma estikçe ben bu listeyi bir gözden geçiririm...

Beklemeyin sobeyi, siz de yazın. Sizin illa ki yapacaklarınız neler?






15 Şubat 2011 Salı

Evde Erken Uyuyan Bir Bebek Var!

Şaka değil gerçek. Elif Alya beni bu gece de şaşırttı. 21:50'de uyudu. 22:30'da uyanır gibi oldu, emzirdim. Uyumaya devam etti. Hadi bakalım, gayet güzel gidiyoruz! Aman dilimi ısırayım, bi de maşallah diyeyim de böle yavaş yavaş öne çekilsin uyku saati.

14 Şubat 2011 Pazartesi

Mini Mini Fincan, İçi Dolu Mercan:))

Hayatımdaki en güzel sevgililer günü hediyem: Kızımın ilk incisi.
İlk dişimiz, sıkıntısız atlattık sayılır en azından şimdilik. Umarım diğerleri de böyle olur, ateşsiz.
Huysuzluğumuz vardı son bir haftadır ama ben bir türlü ihtimal veremiyordum. Belki de büyüdüğünü kabullenmek istemiyorum. İlk günlerimizi daha şimdiden çok özledim. Gözümüzün önünde büyüyor. Bazen zaman dursun istiyorum, yelkovanı hiç haz etmiyorum bu aralar! Ne diye bu kadar hızlı ilerliyorsa! Latife bir yana, gerçekten de zaman su gibi akıp geçiyor. Geçen sene bu tarihte, daha 13 haftalık hamileydim. Bu günlerin hayalini  kuruyorduk sevgilimle...

Akşam üstü farkettim, kaşıktan gelen çıt sesi ile öyle bir çığlık attım ki kızım da şaşırdı. Hemen baktım! Diş eti zaten son günlerde epeyce kabarmıştı. Şimdi de yarılmış! Elimle dokunduğumda hissediyorum ama çok net bakmak gerekiyor. Kızım, annesinin ne yaptığını, neye bu kadar sevindiğini anlamasa da benim mutluluğuma ortak oldu. Gülücükler atmaya başladı. Hemen babamızı aradık, müjdeyi verdik ona. Ardından teyzelere, babaanneye haber verdik. Herkese çok güzel hem sevgililer hem de kandil hediyesi oldu... Darısı diğer dişlerimize...


Biz biz idik biz idik,
Otuz iki kız idik,
Ezildik büzüldük bir duvara dizildik:))

13 Şubat 2011 Pazar

15 Dk

Allah'ım keşke dünkü yazımda 23:00'de değil de 22:45'de uyumasını ümit ediyorum demeseymişim de 21:45 falan deseymişim. Elif Alya bu akşam taaaaaam 22:45'de uyudu.
Şaka gibi!
Tabi daha yolun başındayız ama olsun bu 15 dk, hele ki başlangıç için, tek kelime ile "harika" değil mi?

12 Şubat 2011 Cumartesi

Uyusun da Büyüsün Ama Ne Zaman Uyusun -2-

Bizim evde hala her şey aynı! Değiştirebilir miyim, yapabilir miyim hiç ama hiç bilmiyorum. Kızım inatla gece 23:00'den önce uyumuyor.Mesela şu an, kah benim kucağımda kah eşimin kucağında bize gülücükler atıyor. Yorulsun diye yüz üstü yatırıp egzersiz de yaptırdık ama hala cin gibi. Son 3-4 gündür sabah daha öncesine göre iki saat erken uyanmaya başladı. Ama buna rağmen gece uykusu dakika şaşmıyor.
Daha önceden bunu Emziren Anneler grubunda da yazmıştım. Ordaki tecrübeli diğer anneler de uyku saatini 15'er dakika öne çekmeye başlamam gerektiğinden bahsetmişlerdi.
Şimdiki planım, pazartesi sabah eşim işe giderken kızımın uyanmasını sağlamak ve akşam üstü yaptırdığım ılık banyo saatini biraz daha geçe alıp, bölece 23:00de değil de en azından 22:45 uyumasını ümit ediyorum.
Gün gelecek, kızım 20:00-21:00 gibi uyuyacak, uyuyacak değil mi? Hayal mi kuruyorum yoksa!

Temizlik İmandan Gelir!

Hamileliğimden beri ev temizliğinde kimyasal içerikli deterjan ve temizleyiciler kullanmamaya ve yerine alternatiflerini bulmaya çalışıyorum. Geçen gün Öykü'den Hikayeler'in "Daha az kimyasal daha çok sağlık!" yazısını okuyunca hem bu yazıyı paylaşmak hem de ben neler yapmaya çalışıyorum bunu değerlendirmek istedim.


- Genel temizlikte Amway'in LOC isimli genel temizlik ürününü kullanıyorum. Amway'in içerisinde zararlı olan bazı kimyasalların olmadığını biliyorum. Konsantre oluşu da avantaj. Neredeyse bitmek üzere ama yaklaşık 6-7 aydır kullanıyorum.
- Buzdolabının içini temizlerken hiç bir zaman deterjan kullanmadım. Karbonatlı su ile temizliyorum. Keşke karbonat ile yapabilsem tüm temizliği!
- Camları duru su ile temizliyorum.
- Klozet ve banyo için ise maalesef hala çamaşır suyu, hani şu hepimizin kullanmazsam sanki temizlenmemiş gibi geliyor dediği Domestos var ya onu kullanıyorum. Acilen değiştirilmeli! Hem de hazır bitmişken yenisini almamalıyım...
- Bulaşık deterjanı olarak elde yine Amway'in deterjanını kullandım bir süre. Şimdi de Frosch'un elde yıkama için olan deterjanını kullanıyorum. Makine için Eko Dost isimli bir deterjan kullanmaya başladım. 
-Çamaşırlar için hala kimyasal içerikli deterjan kullanıyorum. Ama kızımın eşyaları ve benim pijamalarım Dalan Roxy ile yıkanıyor. Yumuşatıcı hem kendimiz hem de kızım için kullanmıyorum.

Elif Alya için seyahatler haricinde ıslak mendil kullanmıyorum. Seyahatlerde kullandıklarım da su ve pamuk içeren ürünler oluyor. İlk zamanlar, Uni Baby sonrasında da Huggies'in ürünlerini kullandım. Evde pamuk ve su, ama kaka yaptığında direk yıkıyorum.

Egzamamız olduğu için cildiye doktorunun önerdiği bir şampuanı kullanıyoruz. Babe Konak Önleyici. Öncesinde Mustela'nın Konak Önleyici Köpüğünü kullanıyordum şu an dolaptaki rafta ömrünü tamamlıyor. Cosmetic Data Base sitesinden kullandığınız kozmetik ürünlerinin içerikleri hakkında bilgi edinebilirsiniz.


Ev temizliğinde sirke, karbonat hatta halılarda mısır nişastasının kullanabileceği ile ilgili hem bir çok yazı ve e-postalar okudum hem de bir kaç tv programı izledim. Ama şu ana kadar kullanmadım. Umarım en yakın zamanda kullanmaya başlayabilirim.

Unnado'da Ecover (Yeşilist Rehber'de de yer alıyor), bitkisel bazlı kimyasal içermeyen temizlik ürünler satışta. Kampanya bitene kadar almayı planlıyorum...

Amacım, evimi temizlerken hem sağlığımı hem de dünyamızı tehlikeye atmamak:)




 

9 Şubat 2011 Çarşamba

Keçelerimiz Geldi:))

Hilal'in El Emeği sayesinde keçelerimiz oldu. Keçe ile neler neler yapılıyormuş! Hepsini yapsaım var:) İçimden keşke daha fazla alsaydım diye geçirdim ama bakalım yapabilecek miyim??? 
İlk fırsatta keçelerden parmak kuklaları yapmaya çalışacağım. Umarım yapabilirim:)

Oyuncak Dükkanı ve Hilal'in El Emeği'ne göz atmanızı şiddetle tavsiye ederim.
 

1 Şubat 2011 Salı

Uyusun da Büyüsün Ama Ne Zaman Uyusun -1-

Nerden başlasam ki? Ama kısacık da olsa bir şeyler yazmalıyım artık. Yoksa çok sarkacak. Bu aralar gündemimizde uyku var. Ne kadar ve nasıl uyumalı, uyutulmalı mı(!)dan ziyade, ki bunlar hakkında da elbet yazmak isterim, bizim sorunumuz gece uyku saati. Çok ama çok geç... Elimden geldiğince gündüzü bir düzene oturtmaya çalıştım. Nitekim başarmıştık da. Ya da ben öyle sanıyordum. Taa ki hastalana kadar. Başardığımı sandığım gündüz rutinimiz bozuldu. Kızım eskiden gündüz uykularına kendisi dalıyordu. Sabah uyandıktan sonra biraz oyun, hemen emmez, emerse kim atacak gülücük etrafa, kim bakacak odanın her köşesine:) Yaklaşık 15-20 dk oyundan sonra emerek karnını bi güzel doyurur. Sonra yine oyun, sonra ben kahvaltı ederdim. Sonra biraz daha oyun ve tekrar emmek ister. Çok az da olsa emer ve uyurdu. Uyandıktan yaklaşık 2 saat içinde uyumuş olurdu. Yarım saat ila 2 saat arasında bi uykudan sonra tekrar bi 2 saat içinde emme, oyun ve tekrar emer ve uyurdu. Uyandıktan sonra da biraz oyun, emer ve 18:30-19:00 arası ılık bi banyo ardından da biraz oyun sonra emer ve uyur. Ama yarım saat abartısız, dakika geçirmez; yarım saat. Sonra gece 23:00de uyurdu. Şimdi ise 23:00'leri mumla arar oldum. 00:30-01:00 arası uyuyor. Üzülüyorum, ama onun için. Ben onunla her daim ilgilenir, oynar, emziririm. Ama korkuyorum hep böyle geç yatacak olmasından. Bebek dediğin akşam 20:00 de uyumalı. tabii robot değil, değiller ama erken uyumalı değil mi ama??? Önceleri, sabah babamız işe giderken aman ses olmasın diye uğraşırken şimdi de ses olsun da uyansın, güne erken başlasın ki akşam geç yatsın diyorum ama bu da kar etmiyor.
Atlamadan geçmeyeyim, hastalanmadan önce gündüzler kendi kendine uyumaya da başlamıştı. Ben bunun için hiç bir çaba sarfetmemiştim üstelik. Kendi kendine oynasın diye- elleri ile oynamaya, onlara kendince bir şeyler anlatmaya bayılıyor- bıraktığım 10dklık zaman içinde kendi kendine uykuya dalmaya başlamıştı.
Nasıl yapmalı, nerden başlamalı bilmiyorum. Ama bir şekilde gece uyku saati daha makul bir saate çekmeli.
Ama bildiğim tek şey benim de şu an uykuya ihtiyacımın olduğu...En kısa zamanda kaldığımız yerden devam etmek ümidi ile, herkese huzurlu, iyi geceler, güzel rüyalar...