21 Aralık 2012 Cuma

İpe Boncuk Dizme

Nerde, yani hangi blogda, ne zaman gördüm bilmiyorum ama el ve göz koordinasyonunu sağlayan ipe boncuk dizmeye bayılıyor kızım. Evde Adım Adım dergisinden gelen abaküsü; oynarken kırınca boncuklarını saklamıştım. Renkli, büyük delikli kısaca ipe dizmek için biçilmiş kaftan.




Boncukları dizdiği ip de çiçekçiden gelen çiçeğin süsü için kullanılan(kesin bir ismi vardır da ben bilmiyorum) bir çeşit ip. Hafta başında da internetten sipariş verdim, Melissa&Doug'un ipe boncuk dizme setini. Daha dün geldiler.Dün bir heves oynadı ama benim evde yaptığımla daha fazla zaman geçiriyordu, almasaymışım da olurmuş. 

4 yorum:

  1. Kızımın ilk yılında abone olmuştum Adım Adım'a. 3 yaş için gelen 2. dergide boncuk dizmek için aynı boncukları bir iple beraber göndermişler. Benim kız hiç ilgilenmiyor tabii, o da ayrı mevzuu. Minik Kaşif'in konsantrasyonuna, el becerisine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Biz de Adım Adım'a bir yıl devam ettik. İçeriği gayet güzel olmasına rağmen benim kız da, o dergilerle hiç ilgilenmedi. Bu tarz şeyler seviyor umarım zevk alarak bu aktivitelere devam edebiliriz...
    Teşekkürler,

    YanıtlaSil
  3. ben de adım adıms eısını cok duydum ama alıp gormek nasıp olmadı. bu arada ıpe boncuk dızmek ıcın cesıtlı ımkanlar olabılır. ben de en yakın zamanda bu konuda bırseyler yapmak ıstıyorum cok hoısuma gıttı. kız cocukla kolye blezık setlerı yapılabılır blezık ve kolye tasarrım setlerı de var cocuklar ıcın ama benımkı oglan oglum ıcın ne yapabılırım bakıcam. tesekkur ederım paylasım ıcın

    YanıtlaSil
  4. Oğlanlar da annelerine kolye, bilezik yapabilirler hediye olarak:)
    Oyun hamurlarından tren vagonları yapıp, içerisine kürdan sokarak kurutup onları ipe dizebilir. Aklıma ilk bu geldi, hatta ben de deneyeyim bakalım yapabilecek miyim?:)

    YanıtlaSil