3 Ocak 2013 Perşembe

Güle Güle Bezler, Merhaba Tuvalet

Tarihe yaldızlı harflerle yazılacak bir haber daha var gündemimizde. Yaklaşık bir aydır, 10 Aralık, bez kullanmıyor küçük kaşifimiz. Geçen yaz bir defa denemiş ve başaramayacağımızı düşünerek başladığımız gibi bitirmiştik.Ne ben ne de kızım hazır değiliz biz diye şarkılar söylemiştik.
Kreşe başlamayı planlarken ceyran etti olay. Şöyle ki: 3 sabah üst üste çi.şim geldi dedi ve bezi çıkarıp klozete oturmayı istedi.Bu anı sabırsızlıkla bekliyordum, gözlerim yaşarmadı desem yalan olur:) Keza tuvalete girer girmez kendini kasıyordu. Klozete oturtmaya çalışmak resmen çin işkencesinin keşfedilmemiş bir şekliydi. Ne olduysa oldu işte! Ham meyve de dalından düşmez ya sanırım o misal, bizim kız da demek ki; şimdi, tam da o gün artık hazırmış. Gün içinde öğleye kadar bezsiz gezdikten sonra ani bi kararla evdeki tüm bezleri kaldırdım ve "bez bitti, artık sen de benim gibi baban gibi, onun gibi, şunun gibi tuvalete yapabilirsin, büyüdün sen" diyerek başladım. Her yaptığın da da "güle güle" dedik, hatta işi abartan kızım "anne,cici kaa.ka, öpüüümm(meali: öpeyim)" bile dedi. Annesinin, babasının, arkadaşlarının yanına uğurladık bizim kızın kaa.kasını. Öle çok abartılı oleyyyler, sevinç nidaları yükselmedi tuvaletimizin semalarında. Sadece tebrik ettim elini sıktım. Şimdi de bi işi başarsa "tebrik" deyip gelip elimi sıkıyor hınzır.
Öle böyle derken 20 günü geride bıraktık. Gece de gündüz de bezsiz bir bebek ya da çocuk artık. Bazen altına kaçırdı, bazen saatlerce tuttu. Ama bunu başardı. Bize de bunu kayıt altına almak kaldı. Bir de bana okumadan, araştırmadan da sadece ama sadece çocuğu  dinlemek gerektiğini hatırlattı.

6 yorum:

  1. ne kadar güzel, önemli bir gelişim aşamasını kolaylıkla atlatmışsınız. Biz de büyük oğlumun tuvalet meselesini geçtiğimiz yaz hallettik, küçük oğluma daha çoook var, henüz 11,5 aylık. Günler geçip gidiyor, çocuklar büyüyor. Allah sağlık versin.

    YanıtlaSil
  2. hayırlı olsun sevindim bezden kurtulduğunuza :)

    YanıtlaSil
  3. Smyrna, gerçekten de Allah sağlık versin gerisi boş. Size de şimdiden kolay gelsin diyorum daha zamanınız olsa da günler hızla gelip geçiyor...
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Durununannesi, çok teşekkürler. Bezsiz günler; güzel günler:)
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Oh ne iyi bezden kurtulmuşsunuz. Çocuklar isteyince her şeyi başarır, yeterki istesinler. Benimkinde bu konuda hiç mi hiç istek yok olmuyor olmuyor başaramıyoruz. Umarım bizimde bezli günlerimiz mazide kalır.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Elif Sevim Ceyhan; ne güzel demişsiniz. İşin sırrı çocuklar yeter ki istesinler. Sizin de bezleri mazide bırakmanızın zamanı yakında gelecektir.Siz inancınızı ve sabrınızı kaybetmeyin. Çocuk eğitiminde annenin sabırla imtihanı tuvalet alışkanlığının kazandırılmasından başka bir şey değil.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil