17 Şubat 2011 Perşembe

İlla ki Yapılacaklar:))

Aylin Annemiz sobelemiş beni de sağ olsun. Sayesinde ilk sobemiz:)) oldu. Konuda güzel! Düşünürken bile içim açıldı benim. O kadar çok şey var ki aslında yapmak istediğim...
Şimdi bakalım neler dökülecek:


Eğitim-Kişisel Gelişim:
1) Kesinlikle hangi yıl olursa olsun, yüksek lisans yapmak istiyorum. İnsan Kaynakları hayalim.
2) Çocuk gelişimi kursuna katılıcam ve bir gün ben de bir kreş açmak istiyorum. Kar amacı öğrencilerinin gelişiminden ve mutluluğundan önde olmayan bir kreş ama:)
3) İngilizceyi daha akıcı konuşmam lazım, bu ne demek daha çok pratik:) Yeni bir, bir değil bir kaç dil daha öğrenicem; İspanyolca, İtalyanca ah bi de Almanca öğrenmem lazım! Ah bi hayalim de BsH'da çalışmak Almanca olmadan olmaz demi:) 
4) Blog dünyasında daha yeniyim, tasarımı, şablonu, sayfası falan bir sürü incik boncuk var öğrenmem gereken, illa ki öğreneceğim.

Gezelim & Görelim:
1) Türkiye'nin her ilini görmeden ölmek istemem. Öncelik, Eskişehir'in. Kızımın görmesi lazım, annesi ile babasının birbirlerine aşık olduğu, evlendiği yaşadığı şehri. Ordan da Konya. Ardında da istikamet kuzeye doğru, Karadeniz:)
2) İlk önce Prag, İtalya olmak üzere; Orta Avrupa ve Akdeniz Ülkelerine gitmek! Yaz tatilinde buralarda bi otele gitmek yerine bu ülkelere gitmeyi planlıyoruz.

El-Ev İşleri&Hobi:
1) Dikiş makinası almak! Tabii bi de dikiş dikmeyi öğrenmek gerek:) Kızıma ve kendime kıyafet dikmeyi o kadar çok arzuluyorum ki!
2) Evde yapılabilen her şeyi kendim yapacağım, yoğurttan, ekmeğe, peynirden, tarhanaya:)
3) Keman çalmayı öğrenmek. Üniversitede iken bi kaç tane cd almıştım nasıl çalınacağı ile ilgili göya böylelikle başlayacaktım ama bi türlü kısmet olmadı ama kesin öğrenicem, o cdleri boşuna mı aldım ben!
4) IMDb'ye göre en iyi 100 Filmi izlemek. Eşimin öğrenciliğinden bu yana oluşturduğu film arşivinin en azından yarısını izlemek!
5) Tasavvufla daha çok haşır neşir olmak. Mesnevi'yi bir an önce okumak!
6) İtalyan, Akdeniz ve Meksika Mutfağından bolca çeşit yemek yapabilmek.

Aile:
1) Bir çocuk daha, kardeşi olmalı insanın:) Aslında bi kez daha o duyguları yaşamak için, duyan da yıllar önce doğum yaptım sanır:) ama şimdiden özledim ben o muhteşem 40 haftayı, doğumu, ilk günleri, ayları.
2) Yaşlandığımızda eşimle hala el ele tutuşarak yürüyüceğiz:)
3) Elif Alya'ya kitap okuma alışkanlığını öyle ya da böyle aşılayacağım! Lamı cimi yok:)
4) Elif Alya, desteğe ihtiyacı olduğunda hep yanında olacağı-m-ız. Kendi hayallerimi, arzularımı O'nun hayatında uygulamaya çalışmayacağım. Hayat O'nun, bizler sadece rehberiz, ona bildiğim her şeyi öğreteceğim ama bu yolda beraber öğreneceğimiz çok şey var. İşte Elif Alya büyürken bunları hiç ama hiç aklımdan çıkarmayacağım...

Sağlık:
1) İlla ki bi check-up yaptırıcam.
2) Spor yapıcam ve hamileliğimden bana hatıra kalan kiloları vericem, 60 kilonun altına inecek kilom.
3) Hamileliğimle beraber değişen beslenme şeklimize tam gaz devam. Hatta market alış verişini çok ama çok aza indirip, her şeyi kendim yapıcam. Bi de bahçem olsa köydeki gibi! Olur mu, bakarsın olur:)

14 Şubat'da ilk dişimiz geldi bugün de ikincisi. 2 gündür, dişlerden dolayı huzursuzluğu var. Talaklarda bekledi bi kaç gündür yazı. İlk aklıma gelenler bunlar oldu ama ben bunu çok sevdim muhtemelen ayda yılda aklıma estikçe ben bu listeyi bir gözden geçiririm...

Beklemeyin sobeyi, siz de yazın. Sizin illa ki yapacaklarınız neler?






2 yorum:

  1. Çok güzel planlar ,umut dolu hepside..Sırayla gerçekleşir inşallah

    YanıtlaSil
  2. Çok keyifli bir yazı olmuş, okurken benim de içim açıldı :)

    Sevgiler, Elif Alya' nın yeni dişi hayırlı uğurlu olsun bu arada... :)

    YanıtlaSil