12 Şubat 2011 Cumartesi

Uyusun da Büyüsün Ama Ne Zaman Uyusun -2-

Bizim evde hala her şey aynı! Değiştirebilir miyim, yapabilir miyim hiç ama hiç bilmiyorum. Kızım inatla gece 23:00'den önce uyumuyor.Mesela şu an, kah benim kucağımda kah eşimin kucağında bize gülücükler atıyor. Yorulsun diye yüz üstü yatırıp egzersiz de yaptırdık ama hala cin gibi. Son 3-4 gündür sabah daha öncesine göre iki saat erken uyanmaya başladı. Ama buna rağmen gece uykusu dakika şaşmıyor.
Daha önceden bunu Emziren Anneler grubunda da yazmıştım. Ordaki tecrübeli diğer anneler de uyku saatini 15'er dakika öne çekmeye başlamam gerektiğinden bahsetmişlerdi.
Şimdiki planım, pazartesi sabah eşim işe giderken kızımın uyanmasını sağlamak ve akşam üstü yaptırdığım ılık banyo saatini biraz daha geçe alıp, bölece 23:00de değil de en azından 22:45 uyumasını ümit ediyorum.
Gün gelecek, kızım 20:00-21:00 gibi uyuyacak, uyuyacak değil mi? Hayal mi kuruyorum yoksa!

8 yorum:

  1. istikrarlı olursanız başarırsınız inşallah ama sabahları da erken kalkması önemli eğer çok geç uyanıyorsa gece de daha geç uyuyor.

    YanıtlaSil
  2. Zerrinciğim 23:00 çok geç hakikaten. Sen şöyle yapsan nasıl olur? Önce hangi saatte ne yapıyorsunuz onu not al. Yani bir gün nasıl geçiyor. Sonra da 24 saati 3 uyku periyoduna böl. Daha 5 aylık ve en az 2 gündüz uykusu lazım bence. 15 dakika-20 dakika öne çekmek sabır istiyor ama işe yarar bence de...

    Ben Ata'ya şöyle yapmştım.

    7 gibi güne başlar,
    10 gübü uykusu gelirdi.
    1 saat uyuyup sonra uyanırdı.
    11 gibi meyve yedirip,
    13 gibi doyurup uyuturdum paşamı.
    15 gibi uyanırdı.
    17:00 de yoğurt faslı...
    18:00 gibi yılardım.
    19:00 gibi akşam yemeği

    sonra da uyuturdum bir güzel.

    Bunu dene istersen.

    Kolaylıklar,

    Öptüm

    Aylin

    YanıtlaSil
  3. Hayal değil zamanla olur...Alışkanlığı değişir elbette.Uyku saatleri sürekli değişiyor...Ben on da uyutuyorum.Dokuz erken oluyor, babasıyla daha çok vakit geçirsin diye öyle alıştırdım.Akşam onda uyumuş oluyor mutlaka..senin afacanda alışır annesi erken uyumaya...

    YanıtlaSil
  4. Nurefşan'ın Annesi, artık sabahları elimden geldiğince erken uynadırmaya çalışıcam, dediğin gibi geç uyandığında geç uyuyor. umarım uyku saatini önce çekebilirim!
    Çok teşekkürler, sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. Ah Aylin Annemiz, nasıl oldu da böyle bir düzen oluştu bir türlü anlam veremiyorum. Gündüz bir rutinimiz oluştu aslında ama sabah geç uynadığı için gece uykusu doğal olarak geçe sarkıyor. Gün içerisinde 2 uyku bir de akşam üstü şekerlememiz var:) Daha önce de erken uyandırmayı denedim ama yine de gece uyku saati değişmemişti. Dediğiniz gibi not almaya başladım bugün. Umarım uyku saatimizi zamanla da olsa öne çekebilirim.
    Tavsiyeleriniz için çok teşekkürler, Ata'yı öpüyorum.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  6. İçimizdeki Karnaval, insanın kendini yalnız hissetmemesi kadar güzel bir şey yokmuş. Hayal olmadığını duymak bile yetti bana! İnş. alışır kızım da erken uyumaya.
    Çok teşekkürler, sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. çocukların uyku düzeni en az1 senede düzeliyor tabi düzelmeyen istisnalarda oluyor sadece sabırlı olmak lazım.istikrarlarınızı bozmayın başarı yakındır :)

    YanıtlaSil
  8. Çocukça Yaşamak, sabır gerekiyor gerçekten de, bir de ne olur biz o istisnasların dışında kalalım:) Umarım dediğiniz gibi başarı yakındır, sevgiler...

    YanıtlaSil