16 Aralık 2012 Pazar

Ve Bir Rüya Gerçekleşti: Barselonaaaaaaaaaa! -1-



Eğer schengen vizeniz varsa ( İtalyanlar sağ olsunlar 6 ay vermişlerdi ) o sizi sürekli rahatsız eder :) Bunun üstüne bir de hava yolu şirketlerinin kampanyaları eklenince şeytan azaptan çıkıp, sizi aksiyon almaya iter.

3  Eylül 'de Erikli tatilinden döndükten sonra , medeniyete  ve internete ulaşınca , direk olarak THY'nin " Avrupa'ya 99 Euro'ya uçuyoruz kampanyasını gördüm ve hemen şehre karar vermeye çalıştık. Kampanya 01 Kasım'dan başlayıp 31 Mart'a kadar devam edecekti. Her ne kadar benim schengen vizem Mart sonuna kadar geçerli olsa da Zerrin ve Elif  Alya'nın 01 Aralık'a kadar geçerli idi. O yüzden Kasım ayı içinde bir şehire baktık. Paris ve Barcelona arasında uygun iklimi ve tutkusu dolasıyla Barcelona'da karar kıldık ve biletimizi 9 Kasım gidiş , 13 Kasım Dönüş olarak aldık. Araya hafta sonunu da alarak 4 günlük bir gezi planı yaptık.Sonra da yaklaşık olarak 2 ay boyunca hep müsait olduğumuz zamanlarda internetten Barcelona ile ilgili bilgiler toparladık.Bu konuda Gezip Gördüm sitesi bizim için çok faydalı oldu. Buradan da referansla NH Diagonal Center oteli için "booking.com" dan rezervasyon yaptım. Gerçi otelin kendi sitesinde de aynı fiyatla rezervasyon yapılıyormuş. NH otelleri  özellikle İspanya ve Fransa taraflarında çok yaygın. Biz gayet memnun kaldık. Hem lokasyon hem de hijyen açısından iyiydi.

Ve nihayetinde 9 Kasım sabahı yola koyulduk, Atatürk Havaalanı'na yaklaşık 2 saat önce varmamıza rağmen zar zor uçağa yetiştik, yolculuk bu bakımdan stresli başladı.Defalarca, Dış Hatlardan yolculuk yaptım  ancak her geçen gün pasaport kontrolu ve biniş kartını almak zorlaşıyor.THY ile güzel ve konforlu bir yolculuk sonrası Barcelona El Prat havaalanına indik. Bu arada giderken  sağ tarafta oturursanız, uçak inmeye başladığında Barcelona'yı havadan görme şansınız oluyor. Ayrıca İtalya üzerinde iken Vezüv Yanardağını da görebiliyorsunuz. Tabi bu uçağın biraz da rotası ve yaklaşması ile ilgili ancak siz yine de giderken sağ tarafta oturun :) El Prat Havaalanı  son derece modern ve büyük bir havaalanı, Atatürk Havaalanının karmaşasından sonra gayet huzur verici. 


Barcelona'da yaygın bir metro ağı olmasına rağmen havaalanına kadar uzanmıyor maalesef. Havaalanından ya taksi ile ya da aerobus denilen son derece modern ve şık otobüsler ile kişi başı 5,30 Euro karşılığında Barcelona'nın merkezi diyeceğimiz Placa de Catalunya'ya kadar götürüyor.Havaalanı ve merkez arası 15 km kadar ve yaklaşık 20 dk sürüyor.Placa de Catalunya'ya geldikten sonra biz otelimize gidip sırt çantalarımızı bıraktık. Barcelona'da tam 7 tane farklı metro ağı var. Resmen şehri metro ağı ile örmüşler. İlk başta karışık gibi görünse de metrodan alacağınız haritayı bir 5 dk bakarak olayı çözüyorsunuz. 10 binimlik kart ya da bir ya da 2 günlük sınırsız binişlik kartlar alabiliyorsunuz. İki kişi olduğumuz ve daha önceden yaptığımız gezi planında da yürüme mesafeleri olduğu için biz 10 binimlik kartlardan aldık. Otelimiz Placa de Catalunya 'ya sadece 3 metro durağında idi.Hava kararmaya başlamıştı ki; hemen otelden çıkıp , tekrar Placa de Catalunya'ya döndük. Barcelonanın meşhur caddesi La Ramblas 'da bu meydandan aşağı limana kadar uzanan yaklaşık 1,5 kmlik geniş bir yürüme kaldırımı olan bir cadde. Bizim İstiklal'i andırıyor ancak sağından ve solundan yine de trafik az da olsa akıyor.

2 yorum:

  1. bız de weihnachten ıcın Barselonaya gıtsek mı dıye dusunmustuk. yazının devamını merakla beklıyorum belkı yazınız vesıle olur da barselonaya gıdebılırız.

    YanıtlaSil
  2. Gezi yazılarını eşim yazıyor; fırsat buldukça:) inşaAllah en kısa zamanda yazıyı haırlar. Barselona'ya gidin kesinlikle bizim aklımız orda kaldı!Hayvanat bahçesine, akvaryuma bayıldı kızım. Park Guel'den ayrılmak istemedi! Çocukla gidilebilecek şehirlerden biri bence Barselona, fırsatınız varsa hiç düşünmeden gidin derim...

    YanıtlaSil